Vegán “virsli”
Vegán “virsli”
Hozzávalók (10 db-hoz):
- 170 g hámozott nyers cékla
- 40 g hámozott nyers répa
- 180 g natúr vagy füstölt tofu (kinyomkodva belőle a leve)
- 50 g Vegaföl
- 15 g utifűmaghéj
- só,bors
Elkészítés
- A zöldségek előkészítése:
A sárgarépát, fehérrépát és a csicsókát megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk.
A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A zöldborsót szintén megpároljuk, vagy ha fagyasztott, csak röviden megfőzzük. - Gyümölcs és uborka:
Az almát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
A csemegeuborkát szintén felkockázzuk. - Az öntet elkészítése:
A főtt tojást a Vegaföllel, a mustárral, a citromlével, valamint a sóval, borssal és az édesítővel együtt turmixgépbe tesszük.
Selymes, egynemű öntetté turmixoljuk. - A saláta összeállítása:
A kihűlt párolt zöldségeket, az almát és az uborkát egy nagy tálba tesszük.
Ráöntjük a krémes öntetet, majd óvatosan, de alaposan összeforgatjuk.
Pihentetés:
Tálalás előtt érdemes legalább 1–2 órára hűtőbe tenni, hogy az ízek szépen összeérjenek.