Vegajó franciasaláta

Vegajó franciasaláta

Hozzávalók:

  • Zöldségalap:

    • 2 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa
    • 3 db csicsóka
    • 5 db csemegeuborka
    • 1/2 db ropogós, édes alma
    • 1 nagy marék zöldborsó

    Öntet:

    • 1 főtt tojás
    • 2 doboz Fino Vegajó Vegaföl
    • 1 nagy teáskanál mustár
    • pár csepp citromlé
    • só, bors, édesítő ízlés szerint


Elkészítés

A céklát és a répát megfőzzük. A főtt és kihűlt zöldségekhez adjuk a kockázott tofut, a Vegafölt, valamint a fűszereket. Majd ezeket lepürésítjük.

Ha kutterba készítitek, mint én többször át kell forgatni, hogy egyenletesen leturmixolja.

A kapott masszát utifűmaghéjjal eldolgozzuk, majd egy kinyomó zsákba helyezzük.

Virslik formázása: frissentartó fóliára nyomunk a masszából, majd szorosan felcsavarjuk, és ellentétes irányba csavarva szorosan megkötjük.

Forró vízben 14 percet főzzük. Majd jeges vízbe helyezzük, miután teljesen kihűlt és megszilárdult, egy tapadás mentes serpenyőben átpörgetjük, minden oldalát megpirítjuk. 

Hot-doghoz is tökéletes!